Omgeving

hertog jan

Broekhuizen is een klein dorpje dat in het noorden van Limburg ligt. Het plaatsje ligt in het warmste deel van Nederland, vlakbij Arcen en Lottum. Broekhuizen grenst aan een mooi natuurgebied genaamd ‘Het Schuitwater’ waar zelfs nog enkele paarden vrij rondrennen. In het centrum van het dorp zijn enkele kleine restaurantjes en een jachthaven te vinden. Niet alleen in Broekhuizen is veel te zien en te beleven, maar ook in de aangrenzende dorpen zoals Arcen en Lottum.

Arcen staat vooral bekend om de Kasteeltuinen en het Thermaalbad Arcen ook is er de enige echte Hertog Jan Bierbrouwerij te vinden. Ook zeer bekend zijn Graanbranderij de IJsvogel en IJssalon Clevers die al meerder jaren is bekroond met de titel “Beste ijssalon van Nederland’.

In Lomm, het buurdorp van Arcen, vindt u het in 2016 geopende moderne Spa Wellness Lomm.

rozenfeest

Lottum staat vooral bekend om haar Rozen. In de zomer en lente zijn er verschillende Rozenroutes te befietsen en bewandelen. En het 2 jaarlijks terugkerende rozenfestival doet menig bloemenliefhebber nog versteld staan. In Melderslo ligt Streekmuseum de Locht. Het is ook zeker de moeite waard om hier eens een kijkje te gaan nemen. Hier is te zien hoe de plattelands bevolking van Noord-Limburg vroeger leefde. Het is zeker de moeite waard om eens langs te komen in dit mooie landschappelijke gebied. Er is genoeg te beleven en natuurschoon in overvloed.

locht