Omgeving

hertog jan

Broekhuizen is een dorpje dat in het noorden van Limburg ligt. Het plaatsje ligt in het warmste deel van Nederland, vlakbij Arcen en Lottum. Broekhuizen grenst aan een mooi natuurgebied genaamd ‘Het Schuitwater’ waar paarden vrij grazen. In het centrum van het dorp zijn meerdere restaurants en een jachthaven te vinden. Niet alleen in Broekhuizen is veel te zien en te beleven, maar ook in de aangrenzende dorpen zoals Arcen, Lottum en Horst.

Arcen staat vooral bekend om de Kasteeltuinen en het Thermaalbad Arcen ook is er de enige echte Hertog Jan Bierbrouwerij te vinden. Ook zeer bekend zijn Graanbranderij de IJsvogel en IJssalon Clevers dieĀ  meerdere jaren is bekroond met de titel ‘Beste ijssalon van Nederland’. Horst is een centrumgemeente met leuke terrasjes en winkels.

In Lomm, het buurdorp van Arcen, vindt u het in 2016 geopende moderne Spa Wellness Lomm.

rozenfeest

Lottum staat vooral bekend om haar Rozen. In de zomer en lente zijn er verschillende Rozenroutes te befietsen en bewandelen. In het centrum van Lottum bevindt zich De Rozenhof. Hier vindt u alles over rozen: van de geschiedenis, het kweken en nog veel meer. In Melderslo ligt Streekmuseum de Locht. Het is ook zeker de moeite waard om hier eens een kijkje te gaan nemen. Hier is te zien hoe de plattelandsbevolking van Noord-Limburg vroeger leefde. Het is zeker de moeite waard om eens langs te komen in dit mooie landschappelijke gebied. Er is genoeg te beleven en er is natuurschoon in overvloed.

locht